Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλέ μου Χρυσαυγίτη, Μπράβο σου!!!


Καλέ μου Χρυσαυγίτη, εσύ ναι, που κρατάς Ελληνική σημαία και τα σπας για να πείσεις πως ό,τι κάνεις το κάνεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ. Μπράβο σου!!!

Αλλά μεταξύ μας, ειλικρινά, για ποια Ελλάδα και ποιους Έλληνες τα κάνεις;
Διότι  ... This is the question.

Μήπως γι αυτούς που πάντα θα ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ; Μήπως γι αυτούς που τώρα σε χειροκροτούν και ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ;

Ή μήπως για ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ, πολιτικούς και πολίτες;

Βρήκες χώρο να χορεύεις καλέ μου Χρυσαυγίτη. Παραδέξου το.

Βρήκες ένα ωραιότατο έλλειμμα πολιτικής βούλησης, ένα απέραντο χάος ανυπαρξίας νόμων, μια έκπτωση των θεσμών… Ένα κράτος σάπιο. Βρήκες μια κοινωνία μίζερη που θέλει να ξεραθεί ο κήπος του γείτονα. Μια κοινωνία ξεβολεμένη από το ραχάτι του ωχαδερφισμού και του ατελείωτου σταρχιδισμού που ανέπτυξε μέσα από τόνους και χρόνους λαϊκισμού και πολιτικού χαϊδολογήματος.

Βρήκες χώρο να χορεύεις… Είσαι μάγκας… Όχι εσύ δηλαδή, αυτοί που σε καθοδηγούν.

Γύρω σε χειροκροτούν σκουλήκια, έκπτωτοι άνθρωποι και χιλιάδες «Έλληνες».

ΕΚΕΙΝΟΙ που δεν κλέβουν για να ταΐσουν το παιδί τους αλλά κλέβουν για να μην φάει το παιδί του γείτονα. Εκείνοι που πάντα κοίταζαν την κοιλιά και την πάρτη τους. Εκείνοι που φίλησαν κατουρημένες ποδιές μόνο και μόνο για να μην κουραστούν, που έγλυψαν, που λάδωσαν, που πουλάνε ληγμένα… που ζητάνε ρουσφέτι για να μην υπηρετήσει ο γιος τους στα σύνορα… ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ για να την βγάζουν καλά κι ακόμα καλύτερα… Εκείνοι που δεν θέλουν να προσφέρουν τίποτα σ’ αυτή την χώρα αλλά ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Οι «Έλληνες» των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.

ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ.

Πώς θα κάνεις τον Έλληνα να σε λατρέψει;
Πες του ότι είναι ο καλύτερος και για όλα τα δεινά του φταίνε οι άλλοι.

«Γιατί πάει με αδερφές για να το παίξει άντρας, φταίνε οι αδερφές.
Γιατί πάει με πουτάνες χωρίς προφυλακτικό, φταίνε οι πουτάνες.
Γιατί κλέβει την εφορία, φταίνε οι πλούσιοι που δεν πληρώνουν.
Γιατί δεν δουλεύει στην δημόσια υπηρεσία του, φταίνε οι προϊστάμενοι του που δεν του το επιβάλλουν και οι διοικήσεις που δεν ξέρουν να διοικούν.
Γιατί επιβιώνει με ρουσφέτια, φταίνε οι πολιτικοί που του τα κάνουν.
Γιατί δεν μιλάει στη μάνα του, φταίει η σκρόφα η γυναίκα του.
Γιατί χτυπάει την γυναίκα του, φταίει η καριόλα η μάνα του.»

Ε, ναι καλέ μου Χρυσαυγίτη, εσύ του αξίζεις αυτού του «Έλληνα». Σου μοιάζει, του μοιάζεις… γι αυτόν τα κάνεις όλα.

Οι άλλοι, να πάμε να κουμπουριαστούμε, και λίγο λέω γιατί οι «άλλοι» σε αβαντάραμε Χρυσαυγίτη μου με τον δικό μας ηλίθιο τρόπο. Χωρίς θέσεις… χωρίς σχέδιο… με τον δικό μας φανατισμό με τον ηλίθιό μας προοδευτισμό.

Σου χαλαλίσαμε και τα καλά αυτού του τόπου…

Και τσούκου τσούκου η αλλαγή με το μικρό το άλφα… από σκατά σε κάναμε βουλευτή καλέ μου Χρυσαυγίτη…

[Να μας βαράς (μ’ Ελληνική σημαία…) και να σε πληρώνουμε κι από πάνω.]


ΥΓ… Κι έρχεσαι τώρα και μου λες την Ελλάδα, την Σημαία, τον Θεό, τον Νόμο μου, δικά σου… και τα βιάζεις και τα παραβιάζεις, και τα χρησιμοποιείς κατά το δοκούν και ασελγείς… για να αρέσεις και να χοροπηδάς αύριο στην πλάτη μου.

Βρε άντε στα τσακίδια εσύ και όσοι σε χειροκροτούν και σε ψηφίζουν.


Η φωτογραφία από ΕΔΩ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από το ημερολόγιο μιας ξένης ή της Ξένης… όπως το πάρει κανείς.

Γράφει η Θεία μου η Helena Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σου γράψω δεν σου γράψω… ματαιότης. Εκείνος δεν σε διαβάζει. Τι ανοιχτό σε αφήνω… τι σκόπιμα σε ξεχνώ στο κομοδίνο του… μόνο σαΐτες τις σελίδες σου να τις πετάξω στο κεφάλι σου δεν έχω κάνει. Εκείνος σε αγνοεί και με αγνοεί. Κακό πράγμα η άγνοια. Βέβαια κακή και η ημιμάθεια… διότι κάποτε που όλο και κάτι συνέβαινε… εγώ τζίφος. Ο κύριος υπήρξε ημιμαθής πάντα. Ό,τι ήξερε για το επίμαχο θέμα το είχε μάθει από κάτι αγοραίες ιστορίες και από περιοδικά. Ε, με στραβό να κοιμηθείς… πόσο μάλλον άμα πληρώνεις για να … κοιμηθείς. Τώρα τελευταία η… άγνοια έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο κύριος… δεν. Θα μου πεις βέβαια ότι θα έπρεπε να λέω και «Δόξα τω Θεώ»… που δεν με κουράζει πια... Οκ θα λέω αλλά… Δεν φτάνει που… δεν… δεν κάνει και τίποτε άλλο ρε ημερολόγιο. Τα νεύρα μου έχει σπάσει.
Πρόσφατα μάλιστα, άρχισε να κοιμάται και στον καναπέ. Ναι, ξέρω ξέρω… εσένα όλο το μυαλό σου πάει σε γκόμενες, μα όχι. Είμαι – σχεδόν– βέβαιη ότι δεν υπάρχει …

Οι βλαβερές συνέπειες του ψεύδους

Σιγά μην έχει βλαβερές συνέπειες το ψεύδος.

Ψέματα σου είπα για να τσιμπήσεις…

Εσένα η αλήθεια μπορεί να σε βλάψει.

Την αλήθεια πρέπει να αντιμετωπίσεις αν την δεις και την παραδεχτείς…

Γι αυτό σου λέω:

Πες ψέματα στον εαυτό σου.

Γράψε με ψευδώνυμα στο ιστολόγιό σου.

Προσπάθησε να πείσεις ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που πράγματι είσαι.

Προσπάθησε να απαξιώσεις όσους σε πήραν χαμπάρι, λέγοντας κι άλλα ψέματα και όλα καλά θα πάνε.

Εξάλλου, οι άλλοι γνωρίζουν το ψέμα σου. Την αλήθεια για τις πράξεις σου, την φτώχια της ψυχής σου, την υποκρισία σου, την εξάντληση του ταλέντου σου, τις ξέρεις μόνο εσύ.

Ε, δεν είναι πια και κανένα δράμα αυτό… ή είναι;


ΥΓ... έχεις πει πολλά καλά ψευδόμενος, θα μπορούσες και ν' αγαπηθείς αν τα έλεγες αλήθεια


Προκοπιάδα

Η γιαγιά μου έλεγε Προκόπη τον ανεπρόκοπο
Ναι, ναι, ναι… Η γιαγιά μου, θεοσχωρέστην, έλεγε Προκόπη τον ανεπρόκοπο. Ούτε να αναφέρει το όνομά του δεν ήθελε. «Ο Προκόπης» και «ο Προκομμένος» έλεγε, που πάει να πει ότι τα δύο αυτά ονόματα ήταν συνώνυμα στον νου της με την αχρηστία και τα χρησιμοποιούσε κατ’ ευφημισμόν. Και τους πολιτικούς και τα δημόσια πρόσωπα και τις τηλεπερσόνες, όλους Προκόπιδες τους έλεγε. Μόνο η Μαλβίνα της άρεσε. Καθόταν και την παρακολουθούσε πιστά. Την απολάμβανε.
Αχ, τις νοσταλγώ και τις δύο, και την Μαλβίνα και την γιαγιά μου. Τι θα του είχαν σούρει του Προκόπη τώρα… Μα κι αυτός ένα πράγμα ωμό, άβουλο, που αναδύει κάτι πεθαμένο. Σαν σκοτωμένο αρσενικό, σαν μπάμια σαλιασμένη. Χάλια. Είναι μαρή τέτοιος τύπος για Πρόεδρος; Θα έλεγε η γιαγιά μου. Για να μην σου πω τι θα έλεγε η Μαλβίνα. Αυτός θα δέχεται επισκέψεις από ξένες αντιπροσωπείες και θα μένει για ώρες μαρμαρωμένος από το σοκ. Είναι ιδιοσυγκρασιακό το θέμα, δεν είναι άποψη. Θα μου πεις ο αγκαλίτσας ή…